mandag den 30. juli 2012

Foder d.28.07

Melon, persille, bml-blanding, æblegrød, majskolbe, vindruer

2 kommentarer:

  1. Hejhej!

    Har du en foderplan til Sugergliders?!:-)

    SvarSlet
  2. Hej Kathrine.

    Min foderplan er fastlagt i forhold til melorme og bml-blandingen. Frugt og grønt varierer fra dag til dag (årstider).

    Det vigtige i forhold til foderplanen er bare at få en rutine kørt ind så foderet bliver hurtigt og nem at lave.

    Jeg har selv kogt noget kylling, skåret det i små bidder og lagt det i små tupperware-beholdere. Dvs. jeg har bml-blanding på frost som ryger 40 sek. i mikroovnen sammen med nogle kyllingestykker og så har du en fin proteinbasis. Herefter fylder du bare på med supplerende frugt og grønt alt efter, hvad du lige har.

    Jeg har pt. 2. bure, hvor Neo, Trinity og den lille unge bor i det ene og det andet, hvor min nye hun bor (hende jeg fik tilbage i juni).

    I Neo og Trin's bur får de 3-4 isterninger med bml-blanding pt, da de af en eller anden årsag spiser enormt meget lige nu. Ellers plejer de at få 1. hver. Det vigtige er, at der altid ligger en lille rest tilbage, når du kigger i foderskålene om morgenen.

    I det andet bur, får den nye hun 1. isterning bml-blanding hver dag.

    Bml-blandingen er en god basis, da den er fyldt med protein samt vitamintilskud. Desuden har mine Sugar-glider en ret fantastisk pels, hvilket jeg tror, skyldes blandingen.

    Af melorme
    Neo, enten 1 græshoppe eller 4 melorme
    Trinity, enten 2. græshopper eller 8 melorme
    Den nye hun, 5-8 melorme (hun spiser ikke græshopper) - hun er bange for dem

    De får nektar hver dag.

    Af frugt og grønt
    Lige pt. er der majskolber overalt, så det får de hver dag sammen med æbler, blommer eller, hvad jeg nu har. Jeg sørger for, at der altid er forskellig frugt at vælge imellem. Derudover, når jeg køber en melon, får de det den pågældende uge. Ellers får de eks. salat, rejer, vindruer eller lign. hvis vi spiser det den aften.

    De må ikke få løg!

    Hvis jeg har et æg tilovers får de også scrambled eggs (dog ikke for tit), som er hurtigt og nemt og lave. Hvis du har rejer er de også helt vilde med det. Tigerrejer koger jeg inden, de får dem, da de ellers ikke rører dem.

    Der er en masse forskellige ting men prøv dem af og hold øje med, hvad de spiser hver især, da du skal sørge for, at der er noget til hver gang, som du ved, de alle kan lide.

    SvarSlet