onsdag den 26. december 2012

My Sugar gliders first time crawling in a tree - christmas tree/ Juleaften

My Sugar Gliders first time crawling in a tree

7 kommentarer:

  1. Hej Sanna

    Vi har læst en del på din hjemmeside, og det virker som om at du har godt styr på sugar gliders og at dine dyr har det rigtig godt. Derfor tænkte vi på om du måske kunne hjælpe os, da vi står i en ærgerlig situation. Vores lokale dyrehandel har haft en han sidden alene i et lille bur i meget lang tid. De fik i sin tid 2 dyr hjem, da de fik en bestilling på ét dyr, men de kunne kun få et par hjem.

    Hunnen blev afhentet med det samme, og nu sidder han så der helt alene. Han trives ikke, og mangler desperat et godt hjem, gerne med nogle artsfæller. Da vi kender dyrehandleren godt, har vi ofte talt med dem omkring den lille fyr, og de vil faktisk bare rigtig gerne have han får et hjem snarest. De kan ikke give ham væk gratis, men til et meget beskedent beløb.

    Og så var det vi tænkte om du måske ville have en billig han, eller kendte nogle der stod og manglede en, for så vil vi gerne gøre vores til at han kan komme af sted.

    caroline_fornaes@hotmail.com

    Mvh
    Caroline og Casper

    SvarSlet
  2. Hej Caroline og Casper.

    Skal lige først høre om jeres lokale dyrehandel tilfældigvis skulle være Dyrehandleren i Lyngbycenteret?

    Mvh SugarGliderdk

    SvarSlet
  3. Hej igen,

    Jo, det er det :)

    SvarSlet
  4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  6. Hej Casper og Caroline.

    Jeg er blevet kontaktet af en privatperson før, som fortalte om de forhold Bonnie Dyrehandel holder deres Sugar Glider under i Lyngby Centeret. Jeg tog selv forbi centeret for at, hvorvidt det var sandt. Fik oplyst det samme som dig, at han havde gået alene i lang tid. Jeg fik dog mere specifikt oplyst, at der var gået over 1. år. Dette var 6. mdr. siden.

    Jeg kan desværre ikke gå ind og hjælpe i denne situation. Der er flere konfliktet involveret for mig i denne sitation samt flere, efter min personlige mening, kritikpunkter af Bonnie Dyrehandel i denne sag. Det overrasker mig desuden, at det nu er 2. gang, jeg bliver kontaktet af en privatperson, som ville høre om jeg ikke kunne købe ham. Jeg vil derudover pointere, om det trøster eller ikke, at det IKKE er jer, som står i den ærgelige situation men derimod Bonnier Dyrehandel. Derudover kan jeg sagtens forstå jeres forsøg på, at få nogen til at købe ham for at hjælpe den lille stakkel.

    Problematikker:
    Hvis jeg gik ind og købte ham ville jeg støtte op om, at Bonnie gik ind og lavede den, efter min mening, fejl at købe et Sugar Glider par igen blot for at sælge hunnen på bestilling. De har nu, efter hvad ekspedienten oplyste mig, haft ham gående alene i over 1.5 år. Dette vil jeg 100 % ikke støtte op om ved at købe ham og bidrage med profit til deres butik. Ligegyldigt hvor beskedent!

    Hvis vi talte om simple fejl i forhold til viden omkring Sugar Gliders - så måske - men så ville vi heller ikke stå i denne situation, hvor privatpersoner ser sig nødsaget til at redde den lille stakkel ved at kontakte eventuelle dyreblogs om Sugar Gliders. Det er jo en tragisk situation.

    Under min tur op i Lyngby Centeret så jeg desuden, at han på dette tidspunkt gik i et lille bur, som står i en rum fyldt med dagsdyr, som larmer. Sugar Gliders skal have ro i løbet af dagen, da de er aften/nat dyr. I mine øjne mangler der bare at blive givet forkert kost og så er alle regler i forhold til Sugar Gliders brudt. Dette skal selvfølgelig læses i lyset af, at jeg hverken er dyrlæge men almindelig privatperson men interesse for Sugar Gliders.

    Det er derfor både dyreetiske samt moralske overvejelser, som gør, at jeg helt bestemt ikke vil købe den Sugar glider han i Bonnies. Hvis Bonnie gik ud og, efter min mening, viste ansvar over for, hvad dyret har været igennem - og her mener jeg ved at give dyret væk, kunne man OVERVEJE det. Men først efter, at han har været ved dyrlægen.

    SvarSlet
  7. Problematikker:
    Der foreligger yderligere problematikker, som erfarne Sugar Glider ejer kender til og kæmper med.

    Jeg har på nuværende tidspunkt 6. Sugar Gliders. De er fordelt i 2. bure selvom mit ønske var at holde 1. bur med Sugar Gliders. Årsagen hertil er, at man ikke bare sætter Sugar Gliders sammen. Sugar Gliders er intelligente sociale dyr, hvor der fungerer en rangorden.

    Jeg har snart brugt 1. år på at føre en Sugar Glider hun Bulgur sammen med mit Sugar Glider par Buddha og Tofu. Dette er endnu ikke lykkedes, hvorfor jeg har været tvunget til at sætte mit lille hun (afkom fra Buddha og Tofu) sammen med Bulgur for at undgå ensomhed. Den lille hun skal dog hjem til sin nye forældre d. 6. januar af åbenlyse grunde - risiko for indavl. Dvs. jeg skal snart have ført Bulgur, Tofu og Buddha sammen.

    Den Sugar Glider han Bonnies Dyrecenter i Lyngby centeret har, kan jeg på ingen måde vide, hvilken tilstand han er i. Han er formentlig menneskesky og aggressiv - men forhåbentlig ikke. Hvorvidt han har udviklet sygdomme skal heller ikke kunne siges. Det er mine egne spekulationer.

    Men jeg synes det er æreværdigt, at I har taget jer den tid til at gå på nettet og lede efter nogle købere til ham. Hvis man ser dybere i det, er det dog, som ovenfor nævnt, tragisk at privatpersoner føler det nødvendigt at lede efter købere for at hjælpe et dyr, som befinder sig i "pleje" i en dyrehandel.

    Det jeg gjorde, da jeg tog forbi Bonnie Lyndby centeret, var at forklare dem, at jeg bestemt ikke synes det var ok, de havde ham gående alene. Derudover forklarede jeg ekspedienterne, at han kunne dø af depression. Spurgte ind til hans kost, hvor ekspedienten svarede, at han ikke helt var klar over kosten og en yngre medarbejde svarede sågar, at han aldrig havde set ham, da den jo bare lå i pungen og sov. Sidste spurgte jeg om, hvorfor de ikke gav ham væk eller satte prisen ned - for dyrets skyld. Han forklarede pligtskyldigt, at det ville hans chef ikke gå med til. .......profit før.... ja....

    Alt ovenstående er min personlige mening. Jeg er hverken dyrelæge og har ikke specielt faglig viden. Jeg har kun, hvad jeg selv har tillært gennem min hobby Sugar Gliders.

    SvarSlet